therunaway


Macademianötsrecept!

Efter en hel del letande hittade jag en sida som säljer Macademianötter med skal och som skickar till Europa!
Det tog en vecka för dem att komma hit, men sen låg de i tullen i 22 dagar.
Sidan: http://www.macnuts.org
Hursomhelst så älskar jag macadeianötter!
Här kommer tre superbra recept! :D
Macademianötsmör
1 sats
–100 g macademianötter som du har skalat själv
–ca 4 rågade msk kallpressad kokosolja
1. Mal nötterna så fint du kan i en mortel eller en nötmalare. Jag använde en mortel i granit vilket funkade finfint!
2. Blanda kokosoljan i de malda nötterna och rör om ordentligt. Det ska bli en konsistens ungefär som jordnötssmör!
3. Klart! Är supergott att äta som det är med en sked, eller på till exempel bananskivor eller äppelskivor, med dadlar eller torkad frukt! Är också en av ingredienserna i....
 
Dadelbollar!
Till ca 8-12 bollar beroende på hur stora du gillar att göra dem :)
–6 stora medjool dadlar. Så färska som det går, försök hitta dadlar som ser så släta ut som möjligt, de är då både klibbigare och lättare att skala.
– En halv sats Macademianötsmör
1. Skala dadlarna och ta ur kärnan.
2. Fixa macademianötsmöret.
3. Blanda i nötsmöret i dadelmassan med händerna eller med en sked. Blanda till en jämn smet. Oroa dig inte över att det ser alldeles för kladdigt ut i det här stadiet.
4. Ställ i kylskåpet ett tag. Runt en halvtimme borde göra susen. Smeten ska nu vara en aning mindre kladdig därför att kokosoljan stelnat lite.
5. Forma små bollar av smeten med händerna.
6. Ställ i kylskåpet igen. Över natten är bäst...
...men åtminstone 2 timmar om du liksom jag inte har något tålamod! ;)
Macademiamjölk
– ca 250 g macademianötter som du har skalat själv
– 300 ml lågmineralvatten
– 1-2 dadlar
– En Slow Juicer (t ex Versapers, Hurom, Omega, Oscar Pro...)
1. Ställ de nyskalade nötterna i vatten över natten. Vattnet ska täcka nötterna helt.
2. Nästa morgon häller du bort vattnet genom att sila nötterna.
3. Häll nu nötterna genom juicemaskinen tillsammans med vattnet, lite i taget, och dadlarna, en i taget. Försök använda så lite vatten som möjligt samtidigt som det alltid ska finnas lite vatten i juicemaskinen tillsammans med nötterna. Om du använder för mycket vatten blir nötmjölken för vattnig och om du använder för lite stannar juicemaskinen och allt blir en enda röra! :P Om det råkar vara så att du inte har en "slow juicer" men däremot har en mixer eller blender så går det att använda det också för att göra nötmjölken, men en "slow juicer" är alltid bäst om det finns en tillgänglig.
4. Klart! Personligen tycker jag att macademiamjölk är mycket godare än mandelmjölk t ex, och självklart ungefär
1 000 000 gånger godare, nyttigare och bättre för skelettet och magen och hyn och ALLT, än komjölk ;)
Man kan dricka den som den är, eller blanda med juice, eller hälla i en skål tillsammans med bitar av frukt och äta med sked :9 yum yum~ ^0^

Apelsinjuice är bäst ingen protest!

Apelsinjuice:

…är läkande mat för hyn. Du skall dricka små klunkar av den regelbundet, ett par klunkar varje kvart ungefär.

Apelsiner är underbar mat för oss därför att de är en av de frukter som innehåller den största variationen av olika näringsämnen, de är tillgängliga året runt och har en lång hållbarhet.

De flesta apelsiner (och andra frukter) som du kan köpa i mataffären är omogna. Därför måste apelsiner såväl som andra frukter du köper först ligga och mogna ett tag i rumstemperatur, och/eller om möjligt, i solsken. För apelsiner är 1-2 veckor en bra riktlinje. Efter att ha legat och mognat är de avsevärt sötare och dessutom mycket nyttigare!

 

Så gör du den godaste, nyttigaste och mest effektiva apelsinjuicen.

Ta först några apelsiner som har legat och mognat i rumstemperatur i 1-2 veckor. För 1 liter juice kommer du att behöva ca 10 apelsiner om de är små och 8 om de är väldigt stora.

• Pressa juicen ur apelsinerna med hjälp av en elektrisk, mekanisk eller en manuell citruspress.

• Sila juicen genom en sil.

• Lägg i socker. För 1 liter juice är 4 teskedar en bra mängd att utgå ifrån.

• Häll i lite kallpressad olivolja. Ca 4 matskedar är en bra mängd att utgå ifrån.

• Häll juicen i en ren flaska och skaka om.

• Klart! Du kan skaka flaskan före varje gång du ska dricka så att oljan fördelas jämnt.

 


RSS 2.0