Apelsinjuice är bäst ingen protest!

Apelsinjuice:

…är läkande mat för hyn. Du skall dricka små klunkar av den regelbundet, ett par klunkar varje kvart ungefär.

Apelsiner är underbar mat för oss därför att de är en av de frukter som innehåller den största variationen av olika näringsämnen, de är tillgängliga året runt och har en lång hållbarhet.

De flesta apelsiner (och andra frukter) som du kan köpa i mataffären är omogna. Därför måste apelsiner såväl som andra frukter du köper först ligga och mogna ett tag i rumstemperatur, och/eller om möjligt, i solsken. För apelsiner är 1-2 veckor en bra riktlinje. Efter att ha legat och mognat är de avsevärt sötare och dessutom mycket nyttigare!

 

Så gör du den godaste, nyttigaste och mest effektiva apelsinjuicen.

Ta först några apelsiner som har legat och mognat i rumstemperatur i 1-2 veckor. För 1 liter juice kommer du att behöva ca 10 apelsiner om de är små och 8 om de är väldigt stora.

• Pressa juicen ur apelsinerna med hjälp av en elektrisk, mekanisk eller en manuell citruspress.

• Sila juicen genom en sil.

• Lägg i socker. För 1 liter juice är 4 teskedar en bra mängd att utgå ifrån.

• Häll i lite kallpressad olivolja. Ca 4 matskedar är en bra mängd att utgå ifrån.

• Häll juicen i en ren flaska och skaka om.

• Klart! Du kan skaka flaskan före varje gång du ska dricka så att oljan fördelas jämnt.

 

Trackback
RSS 2.0